17 ianuarie 2014

Captain Phillips


   Captain Phillips arata si se simte excelent. Desi nu extraordinar, Paul Greengrass isi lasa amprenta pe un film bine facut, care reuseste sa te tina in suspans pe tot parcursul sau, chiar daca cunosti finalul.
Atmosfera tensionata a filmului iti capteaza atentia si distrage de la elementele cliseice din scenariu. Greengrass nu se lasa mai prejos de Bourne, aducand-ui lui Captain Phillips acelasi ritm alert ca si in celelalte filme ale sale.


     Scenariul se inscrie in normele unui scenariu de gen. Nu aduce nimic nou genului filmului cu rapiri, iar finalul este relativ previzibil. Desi reteta este arhicunoscuta, sunt cateva elemente care ma fac sa trec cu vederea peste partile cliseice, cum ar fi personajele. Capitanul Phillips interpretat excelent de Hanks, este un personaj bine conturat care da bine pe ecran. Banda de pirati, realist surprinsa, fapt ce-i face sa fie usor mai diferiti fata de teroristii traditionali. Deasemenea, intre cei doi capitani, exista o chimie care completeaza si mai bine antiteza dintre acestia. Povestea e clasica, dar faptul ca este bazata pe o intamplare reala, o face mai usor de digerat.
     Tom Hanks face, din nou un rol superb. De fiecare data apreciez cand un regizor decide sa lucreze cu actori nativi, si se pare ca si de aceasta data a functionat de minune,  Barkhad Abdi facand un rol mai bun decat ceilalti actori secundari la un loc.

     Pe partea tehnica, imaginea arata bine, iar stilul documentar in care este filmat contribuie la suspansul filmului, miscarile naturale ale camerei fiind un mare plus. Apreciez si faptul ca nu au fost folosite efecte speciale, si ca vaporul este cat se poate de real. Suntetul este de asemenea bun. Datorita sunetului si imaginii, filmul merita sa fie vizionat la rezolutie 1080 si cu boxe pe masura. Coloana sonora nu se remarca foarte tare, si uneori e chiar inutila.

     Per total, Captain Phillips este diverstisment de calitate, care te tine in suspans, dar cam atat. Merita vizionat pentru experienta cinematografica, pentru chimia personajelor si pentru faptul ca este o alta reusita regizorala din partea lui Paul Greengrass.

Regie: 8
Scenariu: 7
Actori: 9
Atmosfera: 10

Nota: 8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu